Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har en eld

jag vill visa dig en eld
som brinner häftigare
än alla andra eldar

jag har en eld jag vill visa dej

jag vill visa dig mina inälvor
så blodiga, se blodet där
och mitt hjärta som pumpar
vildare än alla andra hjärtan

min kärlek älskar sanslöst
besatt och oåterkalleligt

starkare är min styrka, alla
mina längtor som ylar i vind

starkare är min längtan än
alla andras längtan, mer är
den än de svaga vardagsbilder
som flickrar förbi de mjukas ögon

mina tankar är öppnare
min själ är svartare och vildare
och mina tårar rinner som vattenfall

och mitt hat är svartare
min hämd är hemskare

de ensammaste nätter och svartaste
månstrålar klingar högre än de
största klockspel, se dem och se

min litenhet




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-08-27 21:35



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
'min eld är den största i Sverige' som min vän August en gång sade.
Och wow! detta diktjag är nog det intensivaste jag jag mött!
2010-08-28

  Ritva
Väcker starka känslor. Dynamisk. Fin rytm. Bra!
2010-08-28

  Gawain
Så starkt som bara det inre kan vara, så låter det, så måste jag tro det vara. Det är jaget, själen, anden; kalla det vad man vill...

Vilden vill,,

Och så snyggt, så stort, så starkt.
2010-08-28

  Suzy med punkterna
Såå tjusigt poetat
2010-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP