Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att de var riktiga människor här

Hon var bestämd till
tandlossning occh sjukhussjuka
redan tidigt var det avgjort
och visst hade dom bruk för henne

hur skulle dom annars markera
att de var riktiga människor här
normala och med födslorätten
på sin sida, i strängt arbete

på så sätt bar hon ovetandes
dem som i andra sammanhang
var klena begåvningar att leva

detta var deras land, inte hennes
vet hut att kräva likhet du som är
främling här i sätt och samband

så enkelt är det att vara kung
i sitt eget land, välj den svaga och
lev av hennes blod, sug det och
gör dig ett hemmapansar

hon tänder lyktor av sin spegelbild

de vet att hon bor i främlingaland
förlorad i sina egna svagahetsögon
är hon regnbågens tunna luft

svaghet är svagsynt

utan beskydd och fri att brukas




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-08-27 23:30



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
- nej, den handlar om mig, stenen!
Som sagt. Lätt att känna igen sig i.
2010-08-28

  stenen/ Yv Ericsson
en fantastisk text! det känns som om den handlar om mig..
och den är nog så lätt att identifiera sig i. men jag förstår den är uppkommen ur något helt annat..
2010-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP