Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Just 'herraväldet' är ett intressant ord. Dels för att det antyder att sitter det en man bakom ratten kan han också tänkas tappa kontrollen. Vad kvinnor kan tänkas göra framgår inte. Har de inte kontroll innan kan de inte tappa den sen.


Jag upprörs över en sak där ute i verkligheten.






Eftersom det sitter varningstexter på cigarettpaket och på andra tobaksvaror, men inte på vin och sprit. Så tycker jag det borde sitta sådana varningstexter även på bilar, bussar, taxi, ambulanser, lastbilar. Ja, på alla de fordon vilka äga en motor att driva det 'framåt'.

Har man ingenting att engagera sig i 'innan' går det alltid att hitta sådant i viss mängd som man kan propagera för eller emot. Biltrafiken dödar ingen, det är människan bakom ratten som tappar 'herraväldet' över fordonet.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-10-15 11:58



Bookmark and Share


    Lynx
Vi kan väl inte ha varningstexter på allt? Jag kan väl inte gå runt med en varningstext på tröjan "Varning! Den här kvinnan kan du bli förälskad i och du kan därmed få ditt hjärta krossat om kärleken inte är besvarad!" Nej, vi måste minska rädslan, se det vita på sädesärlan för att må bättre.
2010-10-15

  peter markurth
står varningstexter på vissa mc jag köpd dont drink and drive, no drugs, this is not a toy etc....
2010-10-15

  lodjuret/seglare VIP
Bara att (be-)lägra ett fordon, lätt tillbakalutad, är väl ändå att inta en lätt ansvarslös hållning?
2010-10-15

  Mats Henricson
Bara att instämma, förslag : BILAR : "VARNING ! DU STÅR I BEGREPP ATT FRAMFÖRA ETT FORDON SOM ,OM DET FRAMFÖRS UTAN PLANERING , FRAMFÖRHÅLLNING,TOTAL NYKTERHET OCH OERHÖRD UPPMÄRKSAMHET, KAN VARA ETT MORDREDSKAP !"

MOTORCYKLAR: "VARNING ! DU ÄMNAR FRAMFÖRA ETT FORDON PÅ TVÅ HJUL SOM KRÄVER ENORM REAKTIONSFÖRMÅGA, OERHÖRD BALANS, EXTREM FRAMFÖRHÅLLNING OCH TOTAL NYKTERHET, KAN FRAMFÖRAS I EXTREMA HÖGA HASTIGHETER OCH VARA BÅDE ETT MORD-OCH SJÄLVMORDSREDSKAP VID VÅRDSLÖS BEHANDLING !"
2010-10-15
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP