Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och vid Storkyrkan intet nytt



Nils Ferlin står lite stelt
Med en halvrökt cigarett
Kritstrecksränderna liksom kränger
Och hjässan är kal

"Inte ens"
Två verser räcker
Berör

På Sergels Torg har man ställt en brunn
Direkt kopplad till Indien

Ett barn i lotusställning blickar ut
Eller på
"Stockholms Stånd"

Spårvagn längs gatan ner
Och Gallerian är öde
Stilistiska bänkar ingen
Människa kan sitta på

Inte ens jag
Kan med självklarhet höra
Liten fågel på grönan kvist
Eller se björk i vitt

Utanför Storkyrkan står dom
Och jag ger upp




Fri vers (Fri form) av Grå
Läst 263 gånger
Publicerad 2010-10-15 16:50



Bookmark and Share


  Urban Dafteke
Stilistiska bänkar
ingen människa kan sitta på

Inte ens du

Då är bänkarna
stilistiska
-i sanning

Känner Forema Zegras här


´
2010-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Grå
Grå