Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Iakttagelse


Det är färger nu
Träden så starkt röda
Gula och orange
Grönt på sina ställen
Om morgonen vitgrå lasyr
Över tappra grässtrån

Igår kväll var himlen som en sång
Med toner av färg
Rosa och purpur och djupblågrå
Andaktsfullt skarpa och
Mjuka

I ett regeringskansli talas det
Om att stänga ner fler vårdinrättningar
Dra åt snaran hårdare
På alla områden där den svage
Eller otursdrabbade
Befinner sig

På en nattklubb avfyras en pistol
Och i förorterna pågår upplopp

Nere i havets djup försvinner
Ännu en livsform
För att aldrig återkomma

I en stad stannar en människa upp
Sträcker ut sin hand och hjälper
Förutsättningslöst en annan människa

Utanför ett köpcentrum håller två kära
Varandras händer
Ser med tindrande blickar varandra
Djupt in i ögonen
Blir en och samma
Ett hjärta




Fri vers (Fri form) av Grå
Läst 333 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-10-16 10:36



Bookmark and Share


  Fransisca Ferlin
Första två verserna är underbart träffsäkra och gav mig tårar i ögonen, du målade mycket vackert här.
De andra verserna är också bra men det känns som om de inte riktigt sitter ihop med de två första.
2010-10-16

    © Birgitta Wäppling VIP
Väl beskriver du världen i stort och smått, liksom dess ögonblick.
2010-10-16

  wildrose
Dagens sanning
2010-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Grå
Grå