Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med dessa texter tar jag adjö av världen.


En död kackerlacka är det få som ägnar någon vidare tanke






Om du är född med 'fel' gener så kanske du föds som hund istället för delfin eller människa.

Man kan undra över vad en 'deformerad människa' är i förhållande till en människa som bara är formerad eller informerad.

Mördarsnigeln är på väg att bli utrotad av andra små kryp som käkar just mördarsniglar. Men har man rätt att utrota en art bara för att den sabbar trädgården för människor?

Kvinnan som super ganska hårt varenda dag trots att det finns mycket att leva för, för kvinnor som bara dricker 'normalt intagande'. Åtminstone om man utgår från den verklighet som levs i av dessa normala kvinnor, ur deras perspektiv.

För bara åtta år sedan försvann en stor oljetanker någonstans mellan Indien och Kina på en viss longitud och en viss latitud. Ungefär på samma plats sjönk ett antal segelfartyg under år 1768 på bara en månad.

När en familjs hund dör och det är en sju år gammal labrador och familjen heter Koriak och är bosatt i en mindre stad i Montana. Då skriver bara några år efteråt en ung kvinna om detta och det får ta stor del i hennes bok som egentligen är tillägnad hennes far som sköts under ett bestialiskt rån mot stadens enda bank.

Hur konstigt det än kan verka så finns det människor som sysslar med att låta små insekter tävla mot varandra, ungefär som man låter kamphundar slåss med varandra tills den ena av två är död. Det har framkommit att även kackerlackor kan dresseras att slåss på samma villkor.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 257 gånger
Publicerad 2010-10-19 18:11



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
I en enrummare är det fjärde rummet hallen, i en tvårummare är det fjärde rummet badrummet, i en trerummare är det fjärde rummet köket och i en fyrarummare är det fjärde rummet vardagsrummet.
2010-10-21

  Gunwale VIP
Allt hänger antagligen ihop på ett oväntat sätt, om man räknar med en fjärde rumsdimension (som jag hörde talas om i ett matematikprogram på SVT igår!); det verkar som att allt som har skett finns kvar och glider omkring i denna fyrdimensionella "doughnut"(!)... och att vi bara behöver ett förändrat perspektiv för att (in)se det: Vi (skall alla) ses..!
2010-10-21
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP