Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Spontanskriven text som inte anspelar på att få nobelpriset i litteratur precis. Det är mera som en liten skrivövning, en fingrarnas tangentbordsexercis. Politiker kallar arbete för sysselsätttning, å se på deras egen förrättning.


Askkoppen



A nders gick uppför en trappa, det gjorde även hans syster och pappa.

S om om det inte var nog, de gick till sitt dagliga knog.

K onsten att kränga apparater, utan att lägga på sig divalater.

K anske en radio, en teve om dagen, håller hungern borta från magen.

O m bara morsan en dag kunde se dem idoga, hon uppspelt säkert blev över att de var så noga.

P olisen skulle säkert också velat ha koll o tack, över deras jobb med häleri o intjack.

P oetiskt kan man inte kalla tjuveri i kåk och i stuga, men som 'sysselsättning' det för dem själva ju fick duga.

E ndera dagen kanske fast de skulle åka och hamna rätt in i buren, men hittills de blott knoga och jobba hårt och sluppit från den åkturen.

N ej, bor och lever man i ett rackarns tjuvsamhälle som detta, får man vara tacksam för att slippa från lagens långa arm som hetta.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-26 09:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP