Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bön för våldtäktsmännen



Käre Älskade Gud

Vi vet att ingen människa kan sjunka

så djupt in i mörkret att Din kärlek

inte kan nå dit.

Du låter oss veta att det handlar om

tvångshandlingar sprungna ur sjukdomstillstånd,

att förövaren är värd precis lika mycket som vem

som helst, och att vårt hat bara ökar mörkrets styrka

Må våldtäktsmännen vakna upp och ta konsekvenserna

av sina handlingar, Gud hjälp dom att förstå att det

existerar en helgad stig in i livets och kärlekens ljus.

Amen

 

 




Fri vers av Johan Bergstjärna
Läst 228 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-01-10 02:04



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
kan bara instämma i din bön. Någon kärna av ljus måste finnas i varje människa, vad än han eller hon har gjort
2011-01-10

  Maiah VIP
Jag tror att det finns många med mig som känner att en bön för våldtäktsmannen/kvinnan fastnar i halsen trots att den verkligen behövs.
Men den man inte får glömma är offret...som måste resten av sitt liv bära förövarens våldsamhet i sina händer....
2011-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna