Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krönikan Del 3

..... det var på försäkringskassan det hela hände efter stängningsdags när Oliver fick sin stora vision när änglarna uppenbarade sej för honom och sjöng nyheten att han skulle bli far.... att han skulle träffa en kvinna på fiket i stadsparken den och den tiden och att de skulle bli ett praktfullt kärlekspar.
De skulle bråka en del... men alltid kreativa upplösningar på bataljerna.
Rositas klänning var indigoblå som hennes ögon fyllda av både glädje och sorg. Hennes far hade just gått bort... blivit överkörd av en spårvagn i Göteborg... spårvagnsföraren hade pratat i mobilen och fumlat och så pang.
Inne i skogen rullade eldklot utför sluttningarna... och alliansen jagade ekorrar utan framgång med en naken Reinfeldt uppe i grantopparna ropandes kuckelikuu... och Maud Olofsson spelade dragspel och citerade Fröding... men allt var en dröm i min sömn den natten med åska... och jag vaknade kallsvettig igen... gick ut och ställde mej i regnet naken... såg blixtarna i fjärran.... ymnigt regn... varma åskvindar... påsken var över och en flock harar invaderade vår trädgård. Dom värpte på sina guldägg och ville som vanligt flytta in hos oss. Hitler hade besökt oss i drömmarna när vi lämnade våra kroppar och for till Berlin. Han var en ängel nu.
Jag stod där i regnet tills tidningsbudet kom och petade på mej och undrade om allt stod rätt till. Nej, inte allt, svarade jag. I tidningen stod min dödsannons... och jag var ju död.. jag spökade bara, kunde inte riktigt lämna jordens krets. Jag hade dött för hastigt, för oplanerat... hade så många projekt oavslutade. Jag tröstade alla mina nära och kära... kom i deras drömmar med livets ljus.. kysste det in i deras pannor. Gråterskorna grät och grät... utsända att få igång sorgeprocesserna.. men det var stopp i själarnas kretslopp... Gud ruvade på sina kontraplaner... människorna skulle befrias till slut. Jag var plötsligt reinkarnerad som en svala... låg i redet och skrek efter mat... nykläckt och grann. Mamma och pappa svala kom med mat från mat-Tinas bord som bodde intill... vi fick marinerade räkor och det smakade mums. Tina dansade en rumba med sin gäst-kock och hela svalflocken skrek av förtjusning över deras takter och passion.
I New York sprängdes i detta ögonblick en atom-missil... och hela staden utplånades.. men i Blomstermåla höll syföreningen kvällsandakt.
Så olika det kan vara på olika platser på Jorden på samma gång.
Barnen skriker härutanför i hänförelse... hos dom ingen sömngång.
Om du inte blir som ett barn... så kommer du aldrig in i himmelriket.  




Fri vers av Johan Bergstjärna
Läst 241 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-28 23:22



Bookmark and Share


  lilla t
Snygg, gillar trasslet, hit och ditet i texten!
2011-01-29

  Ninananonia VIP
Bra!
2011-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna