Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några reflexioner


Men Herre Gud

Men Herre Gud


Varför skapade Du allt detta ?
Vad var tanken ?
Först Ingenting
Så Universum
Sen förtätade Du det till stjärnor, kometer
Planeter
Och detta ljus
Och mörker
Ljus och Mörker om vartannat
Varde ljus säger Du någonstans
Mörkret blev en biprodukt
Kålsvart mörker


Du skapade vidare
Insekterna
Dinosaurierna
Som härjade under lång tid
Sedan föll de ihop som käglor
Där ligger de nu som skelett
Det som finns kvar


Primaterna finns här sen en tid
Nu på slutet infann sig homo sapiens

Men Herre Gud
Vi håller på att förgöra allt
Så sluta skapa medan tid är
För vad kan komma efter homo sapiens
Det kan bli värre

Sluta
Vi kommer i alla fall förstöra allt som vi håller på
Herre Gud
För hur ska det bli om Du får fortsätta







Fri vers av Sigrid Tadros
Läst 222 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-01 01:49



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Som om det vore HANS fel.
2012-01-03

  Johan Bergstjärna
Kanske utvecklingen endast är i sin linda... om några miljoner år vandrar en perfekt varelse på jordens yta.. Rättvisa och kärleksfulla samhällen byggs... vem vet?
2011-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Sigrid Tadros