Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fångstnät

Hon som sprang efter livet
hon som letade sanningar
vad hade orden gjort henne?

de var bedrägliga

ovissheten om vad som
gömdes i deras fångstnät
band snaror runt henne
lindade linnetrasor
kring vrister och handleder

rösterna

vem var det som talade
genom hennes mun?
den som talade hade
klingande guldmynt i munnen

skratten

bland sandrevlar, vid ebb
sjöng dom sånger ur det
slutna rummet

där flygfiskens silverpilar
syns svirra genom luften
kort men oemotståndligt

rymmer

de otroligaste sanningarna
lösgörs hon med graciösa

rörelser

ur fångstnätens snaror









Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-07 17:55



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Så vackert! Om poesi, tolkar jag det som!
2011-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP