Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Taggtråd, en dagboksanteckning

Vaknar denna svindlande morgon

invirad i taggtråd
av silver och guld
icke dessto mindre

är den vass

trots smärtan stiger jag upp och
bökar runt mellan dag och himmel
snön som föll i fjol är här nu igen

vedpannan har stannat
och isen har bildat cement

runt min utslätade vilja
som förr var av stål

ute är inne, så med stövlar på

storhandlar jag som om vore det
sista gången, ICA skall upphöra

ett fornminne blott

att berätta om för barnbarnen

i radions enda kanal spelas repriser
av Värdshuset Vita Hästen

joddlande och vilt steppande
dansar de tyrolerdanser över
stenläggningen på stadens gator

i lederhosen

ser dem när jag samlar burkar att panta
men ICA:s pantmaskin är förvandlad

till ett orakel

talar om undergång, vad annars?

men det är troligen
gaser från underjorden
som drivit ICA-Stig till vansinne

Ty han har släppt lös hundarna




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-03-09 21:27



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Härligt vild text. Tack!
2011-03-10

  Nanna X
det här var bland det roligaste jag läst på länge, så virvlande, vackert och stickigt smärtsamt, och en sån skön blandning av verklighet och fantasi! applåd!
2011-03-10

  Nanna X
det här var bland det roligaste jag läst på länge, så virvlande, vackert och stickigt smärtsamt, och en sån skön blandning av verklighet och fantasi! applåd!
2011-03-10

  Catharina Edin VIP
jag får associationer till ett /typ/ nazistiskt maktövertagande - ett mardrömsscenario, trots roliga utvikningar -
2011-03-09

  stenen/ Yv Ericsson
HAHA! mitt i all smärta Galet bra! Oraklet ja, aldrig mer skall jag panta burkar utan önskan att bli slukad!
2011-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP