Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En öken till

det bruna berget
och det svartskuggade
med den röda toppen

jag såg dem i horisonten
såg solen längs det gula bandet

om natten sjärnorna
dit ingen vågar tänka

om dagen getterna, de
visste var euforbian gav
näring, om än lite

jag visste ingenting alls
men allt ändå

ty den som lyfte sin panna mot
natthimlen anade oändligheten

här sov jag och vaknade
var mörkret allt




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-12 15:39



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
- som en trygghet i mörkret -

vackert språk, min vän -
2011-03-12

  Jan Widströmer VIP
Målande. I öknen förändras man. Där väntar både förintelsen och uppståndelsen.
2011-03-12

  Mr Lindemann VIP
Ett brunt berg existerar in i delar av ens medvetande
2011-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP