Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klockor ljuder klockor

Se!
som ett lamm i drömmar stilla

gråtande folkets tårar
med sina ögon öppna

blodet fläckar också lammets päls
öppna och nakna vill ingen se

munnarna öppna

de frågar frågorna, alla undrar
skall jag vara den som svarar

Nej, tar jag min ränsel
går ryggen bort i fjärran

klockor ljuder klockor
över stigen in bland
skuggande granarna

nej, det är inte granar
de är alltför tunga nu för oss
det är bokarnas skira grönska
den som vi åtrår så!

jag vill inte vara
den som svarar dem
jag vill bara sjunga

lättnaden




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-03-24 23:33



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Ja, just det, jag förstår precis.

Väl talat.
Snyggt rim där på slutet.
2011-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP