Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Norrut med taken

Kryssningar med hjulångare
på stora floderna mot ishavet
mellan öarnas snillrika band
av räkenskaper

där strömmarna

svindlar förbi som silverband
sista ordet som aldrig uttalas

taken skyddar mot alltför
starka undermeningar, så tala!

uttala det sista ordet, den enda livbojen

men taken har lyft, flugit före norrut
som sjok följer de tranorna




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-25 22:35



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
ja, vad bra med de slutradena, det är bra att sluta starkt - kanske med diktens allra starkaste 'kort'.
2011-03-26

  Catharina Edin VIP
'taken har lyft, flugit före norrut som sjok följer de tranorna' är höjdpunkten för mig!

/ser gärna att texten slutar där -/
2011-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP