Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En skör servis av Meissen-porslin

Hon krånglar sig ut ur fångenskapen
med våld och lämpor större än

grävmaskiner

samlar vreden i korgar att skrika sej
hes över tamfåglars vaga kuttrande

hon som ärvde en skör servis av
Meissen - porslin har krossat livet
stapplande över skärvorna går hon
med blodiga fötter, krampaktigt
kramande sin barndoms nallebjörn

inget finns kvar och hon når inte

fram

de vackra dockorna blundar stilla




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 825 gånger
Publicerad 2011-03-26 00:55



Bookmark and Share


  Anya VIP
En smärtsam vacker text, sorgsen på något vis. Tycker om!
2011-03-26

  Arja Söderfeldt
Roligt att du skriver om detta! Förra året var jag på en jubileumsutställning i Meissen! Fantastiska skapelser. Ord av lera.
2011-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP