Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ser slottet

Genom fönstret ser jag slottet
ser jag ödesfåglarna, råkorna
som skränar sina litanior

så öppnas en ficka i tiden

damer i medeltida dräkter
riddarna som stiger till häst
kommer fram ur skuggorna

fåglarna skränar, bygger
sina bon som de alltid gjort
så ha det varit
sekel efter sekel
längre än floden

det händer ibland att
tiden förväxlar sig




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-03-31 13:55



Bookmark and Share


  Anya VIP
Texten är kärnfull och slutet fångar sanningen, dvs att tiden förväxlar sig. Slutet lyfter hela texten. Bra!!!
2011-04-02

  Catharina Edin VIP
jamen det gör ju det, och fantasin föds - härlig text, min vän, och spännande!
2011-03-31

  Lennart Bång
häftigt! Gillar denna
2011-03-31

  Hans Christian
"det händer ibland att tiden förväxlar sig " Suveränt :o)
2011-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP