Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinkar från parkett

vinkar från första parkett
till dem där på scenen
där som livet utspelar sig

o hur vore det att medverka
i den teaterpjäsen, jag vet
att jag kan spela teater

ser jag människorna där
med sina ofullkomliga liv

är jag bara en betraktare
äger icke delta i spelet

vinkar till dem på scenen
från min plats därnere

de är fullt upptagna ser jag
med hat och kärlek, hämd
och dylik vederstygglig

kamp om makt och tillhörighet

kommunister, högerextremister
religiösa katoliker, baptister
islamister och karlar som
slår sina kvinnor och barn

svartjsuka och missunnsamma
kvinnor som träter i tvättstugor
barn som slåss med pinnar

nej, jag vill nog inte
vara en av dem, eller
av deras oförståelse

och begränsning

en gång lärde jag mig
improvisera hur det är
att vara människa

en lek med stränga regler

det är länge sedan
jag är trött och nu
har jag visst glömt

nuförtiden behöver jag fasta manus

men har ändå svårt att lära mig replikerna




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-01 23:12



Bookmark and Share


  Anya VIP
En desillutionerad text som läses med igenkänning. Undra vilken roll man själv har, är min tanke. Intressant att ställa sig utanför som du gör.
2011-04-02

    ej medlem längre
Mycket välfångat!
Skickligt skildrar du den trötthet inför livet som ibland infinner sig i mogen ålder - som visserligen då och då avbryts av en nyfikenhet - hur skulle det vara? - men, nej, trots allt, inte ändå . . .
2011-04-02

  Catharina Edin VIP
oj, den här var bra!
Hit och läs, gott folk!

Improvisation eller manus - tja, kanske räcker det med stödord -
2011-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP