Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svaghet och våld

Med dom gamla
gudarna har jag talat

dom förklarade mig
den mest uppenbara
av sanningar

ändå såg jag den inte
trots att den fanns
mitt framför ögat

Så här sa dom:

Människan är byggd
av fruktan

hon kretsar kring sin
egen axel av rädsla

för att avslöjas som
den hon verkligen är
en mycket svag varelse

ty svaghet är

den mest utmanande
provokationen

Just så; svaghet föder
de mest avskyvärda
våldshandlingarna






Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-02 22:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
svaghet och våld triggade av fruktan, du får fram det fint
2011-04-03

  Suzy med punkterna
Verklighetens onda sanning
2011-04-02

  Catharina Edin VIP
Vilken hemsk insikt -
men de har helt rätt - svaghet kan ta fram det sämsta hos människan, precis som det bästa - hos de barmhärtiga.
Diktaren är så klok -
2011-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP