Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomt fängelse

Genom fönstret syns fängelset
där inga fångar längre finns

ändå är där galler för fönstren

det tomma fängelset där ingen
längre sonar några brott

har omvandlats till ett vinslott
för dem som kan välja sina liv
som hängivet dyrkar valfrihetens Gud

från översta våningen löper en
lång spiraltrappa ner, eller upp

lik den där Lady Mc Beth
sjöng sina ångestarior i sömnen

jag går varken upp eller ner
för några trappor alls i sömnen
inte alls i några tomma fängelser

eller i besynnerliga vinslott

där onda män behandlats med ont och
onda kvinnorna spökat ut sin ångest

jag ser dem från mitt fönster bara




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 415 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-05 11:57



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Så bra du fångat
ångesten som
ännu dånar
mellan väggarna
i dessa celler..
och i våra
mardrömmar
vare sig vi sover
eller är vakna..
Jättefint skrivet!
2011-04-08

  Catharina Edin VIP
jag tror ju det är en utsikt som beskrivs - på ditt alldeles speciella fantasifulla sätt!
2011-04-05

    ej medlem längre
Du har fått fram spökkänslan så bra...
2011-04-05

  Lady Alassa
Tycker om att läsa den här dikten
"tomt fängelse" tänkte jag:"Aha en poetisk frihetssymbol."
Men denna dikt får fram så bra att sådant hus rymmer ont och ångest.
Friheten är inte där..
2011-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP