Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lingon till kroppkakorna

jag lindar in mig
i min egen ömhet
likt löken och fläsket inuti

sen ställer jag frågan
som ingen får besvara

Är allting på plats?

dina gamla anekdoter
för tusende gången
vill du att vi ska skratta!

Vi skrattar plikskyldigast
naturligtvis!

jag ska fråga dig igen
om du vill ha mera smält
smör till kroppkakorna

lingonen, röda som blodet
jag tänker på hela tiden
blodet som pumpas runt
i våra förslappade kroppar

(lite som kroppkakornas hölje faktiskt)

bara ett stick, tänker jag
så rinner det ut, livet

hur kunde det bli såhär?

undrar vi båda två
men ingen av oss talar

bara min egen ömhet
vaggar mig till koma
vad annat begär jag av livet

tack för maten, säger du

tar din rock och går
troligen är du både
mätt och belåten

men vad vet jag om
dina tankar numera

du gasar motorn och
kör iväg med min bil

hör inte min uppgivna suck




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-10 18:08



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Du är i ett flow, tror jag!
Vilka bra liknelser du hittar, jag tror maten blev lite av en röd tråd.
Det rör sig mycket under kvinnans yttre. Läser med spänning.
Tänk vad man får veta mycket.
2011-04-11

  Måna N. Berger
Till och med kör han iväg med din bil! Nä, kroppkakor (som är så gott!) är totalt bortkastat på den matgästen! Såvida det inte är din son, för då är det bara som det brukar vara.. :)
2011-04-11

    ej medlem längre
Här har du fått in mycket i kroppkakorna. Underbara metaforer! Och därtill uppgivenheten!
2011-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP