Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vanlig människa före godnatt

 

 

Inom kort kommer den som skriver dessa ord att ligga i sin säng med täcket över  sig. Hon kommer ligga med armarna i kors, på sidan. Rummet kommer vara mörkt och det kommer höras en annan människas tysta andetag från alldeles bredvid.

I mörkret kommer hon uttala den gamla judiska bönen, som inte är en bön utan något man kan kalla för credo. Det är något särskilt med  att säga böner eller liknande texter på heliga språk.  De heliga språken kittlar och vibrerar när man uttalar dem.

Det är många runt henne som blivit sjuka och dött den senaste tiden. Hon känner att åren trycker mot hennes livsåder. Hon tänker att hon behöver förhålla sig till det obeständiga på ett levande sätt.  Hon känner sig rädd. Så har det varit en tid, att det har krypit in en ängslan och oro in  i hennes system. 

Så hon kommer ligga där , säga orden, känna hjärtats slag, andas genom hjärtat. Hon kommer tänka på att komma ihåg tacksamhet. Ganska snart därefter kommer hon somna. 

 

 

 




Prosa av Rachel Roth
Läst 420 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2011-04-10 23:37



Bookmark and Share


  Maria T
Jag tackar varje morgon för
en ny dag och tänket att jag
ska göra det bästa möjliga
av den dag jag fått
Tack för din tänkvärda text.
2011-04-11

  stenhur VIP
Utan ritualer vid sänggåendet somnar vi lätt med ryggsäcken på. Det här handlar för mig om ett sätt att ta av den. Och tacksamheten du nämner är bra för nattsömnen.
2011-04-11

  Lennart Bång
Fint skrivet. Och sov gott!
2011-04-11

  Eva Langrath VIP
En ömsint fin text om livets växlingar och att våga möta sin egen rädsla.
2011-04-11

    ej medlem längre
En fin text om hur hantera oro, tycker om...andas genom hjärtat... det är tro och tillit att kunna göra det!
2011-04-11

  Linda CH VIP
Att be en bön och att kunna vara tacksam för allt som livet ger hjälper en långt när livet är snärjigt.
2011-04-11

  Michaela Dutius
En underbart fin text - om helighet-tryggheten i böner....och detta som åren för med sig - insikten - och känningarna här där som avslöjar att vi inte är odödliga!
2011-04-11

  PPQ
jättefin text
2011-04-11

    AA VIP
Tacksamhet är något fint. Ett uttryck som man ibland glömmer bort i våra egna livsdraman. // AA
2011-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth