Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kalla huvuden

I människornas huvuden
sprängs vallarna mellan
ont och sommarängar

hos oss bor sedan länge
den djupaste längtan till
friheten, ängarnas och
dikeskanternas fria blomster

där de röda stugorna växer

så vi köper lotter, vinner
solen och begraver vinsterna
i de allmänna blomrabatterna
bland tulpaner från Amsterdam

kalla drinkar, isen immar på glasen
och dofterna av lindblomma, sååå
Litterärt, - Har ni läst?

Bland fragmenten av
tåraska finns ett pilträd
som lyfter dig på sina armar
bar du ber om det

i trädets krona bor Gud




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-14 13:59



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Superbra!
'sååå Litterärt' är det bästa, och fragmenten av tåraska.
2011-04-14

  Anya VIP
Djupt och vackert. din text ger mig vackra sommarbilder men den kalla drinken fastnar lite i halsen.
2011-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP