Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
av annlie


Kapitalism

Först har vi mc donalds..smygrelkam i filmer som bara den...ger mycket det
ägare anses leva fet
mobiler med olika märken kan synas titt som tätt
företagen gråter av glädje en skvätt

Även tobak tycker en del ska börja röka
och där kommer deras ekonomi att artigt börja öka
skulle någon råka få cancer
mörkläggning kan ge minimala chancer
lite misstag kan ju raderas under tiden, pressen avsöljar det året efter
ivriga som hungriga getter

om militärer i sveriger börjar "ragga" efter soldater...
pressen skulle avslöja det som divalater
staten skulle tillskjuta lite xmiljoner under bordet
kräver bestämt sista ordet

Hovrätten skulle gärna titta artigt åt andra hållet så gärna
pressen skulle knäcka deras olaliga spjärna
allmänheten skulle absolut inte tåla detta
prostesterna skulle minsann gå lagomt hetta

min vän..




Fri vers av anita VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-16 13:54



Bookmark and Share


    Botox
Jag är inte förtjust i den ovårdade svenskan och nödrimmen i den här dikten. Däremot andas den ironi och spetsig sanning.
2011-04-17

    ej medlem längre
sådan är kapitalismen, de rikas paradis . . .
2011-04-17

  nalltuss
Du verkar ha en mysig glimt i ögat trots att det handlar om att den enes död är den andres bröd. Det finns ju win-win situationer som båda parter tjänar på också.
2011-04-17

  Julio VIP
Ja, det är på god väg att bli värre..mycket värre, tyvärr
2011-04-16

  Larz Gustafsson VIP
Kapitalism är barbari.
2011-04-16
  > Nästa text
< Föregående

anita
anita VIP