Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ring mig på en bakelit-telefon

Kanske var vi utan skuld
då allt som vi längtar åter

så dröm mig hel, ge mig ramar
ring mig på en bakelit-telefon
från 50-talet, allt var bättre då

le mot mig i ondulerat hår

från ett svartvitt foto

i folkhemmets vardande

kanske var vi utan skuld
då skuld var något annat
när ingen visste vad ett
övergivet barn var

då pappor alltid hade rätt
och inget tvivel fanns om
var lojaliteten låg

då vi ringde varandra, talade vi högt
i den svarta bakelit-telefonen så att
det säkert skulle höras

ända till Göteborg





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-04-23 12:20



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
En nostalgisk tripp väl utförd.
2011-04-25

  Delilah Juno VIP
Himla bra !
2011-04-24

  Catharina Edin VIP
Ibland gör nostalgin ont - och man vill åka i tiden. Vi hade också en svart bakelittelefon, och där satt mamma ofta och pratade.
Fin text som får en att åka i tiden.
2011-04-23

  Anya VIP
Intressant och tankeväckande. Bra!
2011-04-23

  aust
För min del får du gärna tala så högt att det hörs ända till Amerika :)
2011-04-23

    ej medlem längre
Vilka minnen denna text väcker! När man drog sig för att ringa långväga samtal, det var för dyrt . . .
2011-04-23

  Lilla My* VIP
Ja,Yes!! Ring mig från en i bakelit där man får vänta in tills riktnumret är slaget! Gillar din slutkläm här och dess angelägna innehåll!
2011-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP