Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Lyckans Lanthandel

Det fanns en tid
då vi barn promenerade
längs med landsvägen
vi skulle till Lyckans lanthandel
och köpa Trollhätteglass

sakta körde en Volvo Amazon
förbi oss, det var
Karl-Herman på Röd
han skulle till Smögen och
sälja potäter

han vinkade, så gjorde man

annars var han rätt sturig
han kladdade på
tornårsflickorna, gubben
men potäterna var finfina

en kvart senare kom en
blå Volkswagen
en sommargäst, också
påväg till Smögen gubevars
att köpa nyfångade räkor

där var en skåning, med
M för Malmöhus län
i en DKW, salig i åminnelse
den rullade förbi med en
stadig familjefader vid ratten

farbror Kalle på sin blå cykel
han skulle till Hunnebostrand
och handla wienerbröd

då visslade man

det gjorde han också
hans favorit var förstås
Kalle på Spången

i dikesrenen växte
stillhetens lov




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 506 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-04-24 23:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, det var då min vän, en gång för länge sen . . .
Tack för välfångad tidsskildring från en svunnen tid - stillhetens lov
2011-04-26

  Catharina Edin VIP
Å så somrigt och minnesfullt och härligt!
2011-04-25

  Bibbi VIP
Helt suverän.
2011-04-25

    ej medlem längre
Idyllien, men med ett litet mörkt inslag, Karl-Herman, som hade svårt att hålla fingrarna i styr
2011-04-24

  Gawain
Nostalgiska tramp i det blå, vill jag tro. Levde ju först lite senare då världen var full av allt möjligt annat än den borde, på sina håll.

Gillar det rustikt äkta här, det där förlorade lite romantiska. Mycket smakfullt och snyggt porträtterat, det är verkligen som att försvinna i bilden av något av en svunnen tid, en saga, en modern saga.
2011-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP