Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grönt under solen

Som vi brukade göra

tänkte och talade vi

sken bladverket
grönt under solen

mötte oss

mattsvarta nätter av sammet
under öppna himmlen

grävde vi hål i mellanrummen
rev väggar av tankehinder

bände upp murkna bräder
och gistna golv

öppnade vi vägarna

Som vi brukade göra

Du, på en lackröd fotpall
med mina fötter i ditt knä

ilningar, svala flöden

mitt hår var djuprött då
ditt av guld, din hästsvans
över min panna

flöt gröna bäckar

kanske drömmer jag bara
men jag minns vägarna
kantade av flockblomster

smörblommor, tjärblomster
och indigofärgad monke

jag minns den svaga vinden
och de flyende






Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-04-28 13:26



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
oj vad jag tycker om!
2011-04-29

  Stjärnöga
Ljuvlig betraktelse!
2011-04-28

  Catharina Edin VIP
ofantligt vackert.
undrar vem 'du' är - kanske någon ur diktarens barndom -
2011-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP