Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Orörd mark är det sällan vi möter nu för tiden, för många människor tror de kan ta över, frita mark och bara förstöra naturens egna förlopp.


Helig Natur

Heliga trädmiljöer.

Respekt för får
och andra djur.

Hänsyn till fridlysta
orkide'er.

Fåratrappor.

Ornitologer och deras kikare.

Utedass är viktigt här.

Mysdimma över ängarna.
Soldis. Salig stillhet runt markerna.
Ölandstok.
Levande kultur.
Stenmurar från flera tusen år
före Kristus.

Magiska ögonblick.
Sköna utsikter över havet
som sträcker ut vågornas händer
mot stenarnas stränder.

Sakta sänker sig skymningen
över värdefulla
obrutna naturliga linjer.

Småfåglarna skyndar söka föda.

Landet skapar sitt egna nattlandskap.

Rådjuren skäller i fullmånens tid.
Regnet droppar nu.Åskan dånar.
Blixten skär himmelen på snedden.

Dagens njutning har avtagits och nu
är det dags att lägga mig på bädden.
Dagslivet har levts ut

både på längden och på bredden.




Fri vers av demonsson
Läst 190 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-12 10:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Din text för mig till dessa ängder, sorgligt att de missbrukas av så många!
2011-05-15

    ej medlem längre
Det här är något som många har missuppfattat och missbrukar!

"Salig stillhet runt markerna."
2011-05-15

    ej medlem längre
Ja, när just det där dagslivet har levts ut, med den underbara (heliga) naturen, så har man kommit nära den allra högsta känslan - alla kategorier. Fint skriftat!
2011-05-12
  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson