Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnad sovande kristna. "Då nu brudgummen dröjde, blevo de alla sömniga och somnade...vid midnatt vart ett anskri: Se, brudgummen! Gån ut att möta honom." Ur Matteus 25 Domen ska begynna på Guds hus.


Vakna upp ur apati

"Av levande stenar, som först slipats till, Gud nu förenar och bygga vill

Sitt heliga tempel med återsken, av Klippan Kristus, där Gud tagit varje sten."

Från -70 talets väckelse i Sverige.

Fem av tio jungfrur hade tillräckligt med olja både i lampa och kärl - smörjelse - och resten hamnade utanför bröllpssalen utan Den Helige Ande.

Då Jesus utkämpade sitt svåraste lidande för vår frälsning i Getsemane Örtagård somnade lärjungarna. Senare flydde de och övergav sin Mästare.

Då Jesus var på väg mot sitt lidande kivades lärjungarna om vem som var störst.

En mamma ville tillägna sig hedersplatser i himmelen för sina söner.

Känns dagens kristenhet igen?

När ska vi växa upp och komma till mognad?

Min enda tröst är att Gud lovat fullborda det som Han begynt samt att lärjungarna till sist visade prov på mognad efter Jesu uppståndelse.

Profeten Joel manar att vi ska församla folket och pålysa en helig sammankomst både för gamla och barn "jämväl de som dia vid bröstet"

"...brudgummen må komma ur sin kammare och bruden ur sitt gemak."

Gud ska då utgjuta sin Ande och söner och döttrar ska profetera och de gamla männen hava drömmar medan ynglingar ser syner.

Tecken ska synas på himmelen och på jorden: blod eld och rökstoder.

Solen ska vändas i mörker och månen i blod, förrän Herrens stora och fruktansvärda dag kommer

Men det skall ske, att var och en som åkallar Herrens namn, han ska varda frälst.


"Visa mig Herre Din väg och gör mig villig att vandra den!"

Den heliga Birgitta.




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 399 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-06-06 10:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Visa mig Herre Din väg och gör mig villig att vandra den!"

Som du säkert vet,är även Birgittas bön viktig och sannerligen en anledning för mig att söka vidare!
Väldigt fin påminnelse detta-tack! mvh mike
2011-06-08

  walborg
TAck för Dina urval av texter och tankar.
2011-06-06

  Eva Langrath VIP
Instämmer med Gunlög
2011-06-06

    ej medlem längre
Vi får ta till oss böneraderna på slutet!
2011-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP