Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något litet om hjärnan, det där grådaskiga paketet du tänker med





Länge hette det att människan använder 5-10 % av hjärnan och att resten 'ligger i träda', men det är en uppfattning som är helt felaktig och dessutom tagen ur sitt sammanhang.

Citatet är cirka hundra år gammalt och stämmer inte alls med verkligheten.
Däremot är det sant att man använder olika delar av hjärnan beroende på vad man sysslar med och inte hela hjärnan på en gång.

Generellt sett är det så att kvinnor använder båda hjärnhalvorna samtidigt medan män i stör omfattning använder en hjärnhalva i taget.

Att hjärnan arbetar även fast vi inte tänker på det, det vill säga 'via autopilot' är en nödvändighet eftersom kroppen är beroende av dessa hjärnfunktioner, men denna autopilot 'stör inte' själens möjligheter att använda andra hjärnfunktioner.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-16 20:06



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Well, who cares about if Julia Roberts or this woman is a woman or a man. They look very much alike.
2011-06-17
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP