Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luften bär, junisamling 2011, del 1

 

*
Luften bär
flyger mellan höghusen
fiskmåsen

*
är det ena
andetaget likt
det andra

*
hon blomstrade
hans liv - där humlan
fick suga sig vild

*
svartvitröd hackspett
vänder ryggen åt
trasiga bilar

*
varmluftballongen
landar på gräsplanen
framför skidbacken

postens blågula pyser
ihop till en stor snigel

*
Berlinmuren föll
- 89
byggs upp i Gaza

*
den allvarliga
meteorlogen
spådde skön sol

*
hon har vandrat
mot solen ända tills nu
låtit sig bländas

hon har vandrat
för att finna livsmod
och ro i själen

hon har vandrat
i främlingskap och
landat i ömkan

hon har vandrat
för att hon vet att mötet
öppnar livet

hon har vandrat
till eld som slocknat
med glöd som värmer

hon har vandrat
för att växa mot rymden
men fast i rutin

hon har vandrat
mot solen ända tills nu
till liv som brinner




Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 444 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-06-30 13:48



Bookmark and Share


  Nina V A
Fan detta får bli mitt smultronstrå under sommaren, jag bär det med mig och låter fingertopparna färgas röda medan jag plockar!
2011-06-30

  Linda CH VIP
Gillar dina tankar!
2011-06-30

    ej medlem längre
Fiskmåsen och hackspetten är mina favoriter i denna samling!
2011-06-30

  Gunwale VIP
Många fina bilder och många undermeningar som tål att tänka på! Fåglarna är kloka, människan många gånger fast i sitt spel...
2011-06-30

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Väldigt bra. =) Gillar och bokmärker. =)
2011-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP