Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tunga tider.


Hon är min marmor, min gnejs
och min granit.
När de andra vacklat sina stoder ur led
så står hon ännu där.

Hon, som sätter mig främst.
Hon, som är stark mellan sprickorna
när vi springer in i Bergakungens sal.

Jag är aldrig lika varm, aldrig lika rak
som de vägar hon har lett mig,
stövlar jag fram.

Men hon är mitt bättre allt
och jag vill göra henne hel
när mossan växer fram,
mellan sprickorna.




Fri vers av Tina-sol
Läst 328 gånger
Publicerad 2011-07-05 23:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol