Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hus

Människor bor i hus. därinne finns vi. innestängda och utestängda.under tak och mellan väggar. ibland lämnar vi husen. då förflyttar vi oss. till andra hus. vi går in i dom andra husen. där har vi andra liv. lika och olika.

i husen finns det källare. där finns det gömda drömmar. människornas önskningar och fasor. allt blandas i en sorglig röra. rörelse, ögon stängda och kisande. den som ser faran ser sig själv i den djupaste spegeln. svärtad av tragedier.

utanför husen finns det luft. det som vi andas. vår vilja att stiga ut. fria i luften. lyckorusiga och med låtsad flygkunskap. men nej, inte kan vi flyga.
lite kan vi flaxa med armarna bara. efter oss följer ju tyngderna. och vi bär på resterna av våra misslyckanden i säckar. tung som bly.

under tak och mellan väggar. vi är vid liv. vi är därinne i våra stugor, hus hyddor och boningar. där inuti finns skammen av våra gamla misstag.därför kan vi inte gå ut utan att ständigt återvända.som drakar ur elden och tillbaka.




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-07-08 22:40



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
oj, här framstår hus som riktiga ångestskapelser -
diktjaget kanske borde sova ute under stjärnorna inatt.
2011-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP