Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilder av män och kvinnor

det fanns en bild av kvinnan
så var hon uttänkt en gång
det var det som sades oss

mannen var endast en
kringvandrande skugga
in och ut ur garderoben

därinne fanns hans stora kläder
med fluga till, kostymer och hattar
ett mysterium lagt i mörker

han bytte bildäcken, skruvade
med saker och drack ibland en öl
och bedömde kvinnornas handlingar

kvinnan var bilden av någons tanke
om hur en sådan som skulle vara

så trevligt utstyrd, passande som
mamma och maka, representativ
väl friserad i sommmarkjol och

alltid vänligt leende

så vi gjorde så gott vi kunde
med den bilden, inget var ju givet

det fanns en främmande bild
en främmande bild av något man
aldrig var, hur man än gjorde

ständigt på tå

ty mannens roll var missnöjets
så var det han gav sig tillkänna
då han ibland, tillfälligtvis klev ut

ur skuggorna




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-07-10 22:10



Bookmark and Share


  Anya VIP
En bild av en dysfunktionell familj, kanske vanligare än vi tror. gillar särskilt:
det fanns en främmande bild
en främmande bild av något man
aldrig var, hur man än gjorde

Jaa att räcka till är svårt.
2011-07-11

  Catharina Edin VIP
en dyster bild av kärnfamiljen måste jag säga - hemskt med det kuvade och med det missnöjda.
2011-07-10

  tom boreland
han tillfälligtvis
vågade stiga
ut ur
skuggorna
2011-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP