Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så kom polisen

Så kom polisen

de håller greppet och
ropar upp yttre befäl

ett befäl som står över
hans underlägsenhet

han har en ölburk i handen

han skulle nog må bra av
att prata med någon, sa grannfrun
kvinnors svammel, inte han
han befinner sig i tanken att
män inte kan prata, endast
Sissys babblar som gråterskor

karlar är vreda, så har det alltid varit

gul eller vit vätska i en flaska, han håller
den ett bra tag, sen ber hon honom

släppa

den var genomskinlig
hon var genomskinlig
marken var av glas och socker

de föll, respekt, för vem?

det är bekvämt att kräla
i sin lågt stående ömklighet



det är allt han känner till

när man är glad, vad ska
man då ta sig till? skräna och supa

nej bättre att förbli i det välkända, bekväma

(han skulle slå henne med flaskan, hans
alkoholintag som förberedelse till misshandel)


han tänkte, eller kansle inte ens tänkte, han var
i sitt tillstånd som sade honom att
hans depression (inte hans ord, känner inte detta ord)
ligger tung som ett tegeltak över hans axlar

han ville dra upp den över öronen

för vem vill vara glad
när man ingenting vet om glädje
hur kan man veta hur det är då
att vara glad?

Nej, han är trygg med sin vrede
och sitt hat

hans identitet





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-07-15 23:01



Bookmark and Share


  Nanna X
å det är verkligen en intressant utmaning, att göra poesi av rättsfall. när världarna möts kan det bli helt smashing, som t ex

karlar är vreda, så har det alltid varit

gul eller vit vätska i en flaska, han håller
den ett bra tag, sen ber hon honom

släppa

den var genomskinlig
hon var genomskinlig
marken var av glas och socker
2011-07-16

  Catharina Edin VIP
Starka ord som hittar rakt in i själen -
rättspoeten kan skriva.

Och hittat en underbar bild har hon gjort dessutom!
2011-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP