Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så kom årstiderna

Ja så kom årstiderna
och gav oss
vinklar mot det förflutna

ja, så kom nästa och nästa

det var alltså detta som
vi nyss kallat framtiden

visst lärde vi oss
visst visste vi, men ändå inte
att de skulle komma, samma varje år

hur tiden gick runt som en klocka

ändå så oförberedda var vi
vid varje skifte

frös vi in vintern och
svettades in sommaren

makade på oss av pur förvåning
för att ge plats

åt det nya livet

när det var dags

och åt förgängelsen

då alla förändringar var högtider




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-07-16 11:06



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Jamen precis så är det ju - nu när våren kom blev jag JÄTTEFÖRVÅNAD, jag trodde vintern var här för att stanna!
'högtiden' är kanske en födelsedag i sammanhanget?
2011-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP