Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hommage a Federico Garcia Lorca


Klockan sju om aftonen

klockan sju om aftonen

direkt efter mässan
(läste sju Ave Maria)
sitter jag vid dörren bara
och ser ut över torget

går tankarna som elektriska
impulser genom nervssytem
väcker de som sovit, som
sovit djupare än vanligt

klockan sju om aftonen

när skuggorna blivit längre
när kyrkdörren öppnas når
dess skugga över hela torget
till de gamla männens bord
vid kafeet där de alltid suttit'

klockan sju om aftonen

hejdar de tankarna det ögonblick
då tjurens horn kastar skuggor
så mycket längre och tydligare nu


minns de dikten som Lorca skrev
och tänker på skottet som
dödade honom




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-07-24 19:56



Bookmark and Share


  walborg
Spanien har mycket misstag i sin historia!
2011-07-28

  Anya VIP
Sakral stämning och harmoni, fint!
2011-07-25

    ej medlem längre
Så fint och skönt, ja, sju Ave Maria förändrar mycket . . .
2011-07-24

  stenen/ Yv Ericsson
o så fint! och stämningfullt det låter. som heligt. hoppas du har det bra kära vän, eller det har du ju ser jag
2011-07-24

  Catharina Edin VIP
så stämningsfullt - jag ser hela scenen framför mig!
2011-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP