Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PÅ HEMLIGHETSMAKERIET


Hejsan govänner i söcken å e böggda!

Jag jobbar på detta hemlighetsmakeri
som ligger i Fumleby, neråt skvaltkvarnen till.
Andra hållplatsen efter lanthandeln.
Hållplatsen heter "Praktvurpan" om du tänkt
att besöka hemlighetsmakeriet.

Jo, de é torpet närmast som gett namn
åt den. Nångång på sjuttonhundratalet
så välte greve Gyllensparre med finskrindan
ett helt varv.
Därav praktvurpan. Det talades visst länge
om det. Han var inte snäll mot bönderna,
så det blev en riktig näsbränna.
Efteråt vart han sig aldrig lik igen.
Han hamnade på hospitalet i Ätteköping.

Jag jobbar med att tillverka gåtor och kluringar.
Försäljningen går fint.
Säljer även till utlandet. Då kallas dom för riddles.
Har även sålt lite till Kina, men har inte fått nån hum
om vad dom heter då.

Vi är ett femtontal anställda.
Det är ett glatt gäng å chefen är bra.
Lönen kunde varit bättre och arbetstiden är okej.

Nä nu måste jag fortsätta, men det var trevligt att ses.
Nästa gång får vi ta en fika, vill gärna höra hur du har det.

Hejdå!




Prosa av Stefan Viljehammar
Läst 116 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-26 09:18



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
H är jobbas det på
E nligt önskemål då
J amän med att
S kriva på best. en text
A tt den lockar till skratt
N är best. i den får fatt!
**********************
Berätta gärna mer om jobbet
på HEMLIGHETSMAKERIET
det ger ju ett lyft för oss
som är med här i skrivardrivet!
**************************
En fin dag önskas Dig!
2011-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar