Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag skrev den här texten som ett svar till en poet i mejlen och tyckte sedan att den kunde duga att lägga ut som egen text.


Lodjurstankar kring att kunna göra en insats.





Det knasiga med pengar visavi människor är att de som har pengar ofta säger att det inte gör dem lyckligare och att de egentligen inte ägnar så mycket tid åt själva pengarna som vad de kan få för pengarna.

Medan de som 'inte har dem' tänker på pengar varje gång de vill köpa just det där som pengar skulle kunna ge dem, kläder, skor, mat, fritidsresor, en mer dräglig tillvaro...

...man blir som sagt inte lycklig av pengar men kan definitivt bli olycklig utan deras möjlighet att betala för ens standard.

Så när jag tänker på pengar brukar jag tänka på att utöver att hjälpa mig betala för livets nödtorft, jag skulle kunna betala bort eventuella skulder jag och mina närmaste samt vänner har.

Utöver detta skulle jag, i mån av ekonomi, vilja satsa pengar på att lösa en del samhällsproblem, åtminstone för de hemlösa och för bostadlösa studenter, se till att förbättra boendet för dem som har behov av ett humant bemötande på ålderns senhöst.

Jag skulle då inte använda avkastningen av dessa projekt till något annat än underhållet av projekten ifråga.

Det skulle bli ett nollprofitprogram som skulle generera pengar bara för att betala skatt och löpande utgifter.

Att jag själv inte har det så fett, det gör egentligen inte så mye.

Men när jag drömmer om de riktigt stora pengarna så är det av sådana skäl.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-09-03 22:28



Bookmark and Share


  thyra
Drömmen om att få mycket pengar som man kan hjälpa andra med, den har även jag. För egen del är dem inte så viktiga men för andra hade de kunnat göra underverk. Fina nedtecknade tankar!
2011-09-04

  mickech
Bra skrivet, tänkvärt!!
2011-09-03
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP