Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så väl bestått!

Den har sett mycke
en stadig bit gjord i ett stycke
och folk tycker den är, som ett smycke.

Den såg barn i lektagen
vuxna, som hade brått i vardagen
och dem, som i den blev så betagen.

Den hade tålt vind snö och is
och även en hård kall bris
men nu var den på ett helt annat vis.

Färgen flagnade, hängslena gnällde
och om man den på glänt ställde
sa folk den skulle ju vara stängd
visste man inte vad, som här gällde...

Men även om den nu var gammal och gisten
så gläjds den åt att ännu få vara den, som först
av alla välkomnar gästen på förstukvisten
och sisten att säga adjö efter whisten!

Det var någon, som sa till mig att att denna ekdörr
har hängt och gått här i över hundra år, tänk
ett helt sekels livserfarenhet har den fått
tänk om den skulle komma till skott...













Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-10 13:36



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
Ja Ewa, dörrar är kanske som livet självt: stängda och hårda; reglade med tredubbla lås; glada och glättiga, lite på glänt mot gläntan där ute. Eller som köpladans snurrdörr; när är man inne och när är man ute? Tack för en välskriven och originell dikt!
2011-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt