Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad budskapet är i texten får du allt räkna ut själv, du nyfikne. Något skall du ju göra själv också, nu när poeten varit så flitig och i farten.


Vad ful du är







Möte halvvägs till skolan.
-Vad ful du är! Sade den till utseendet vackra flickan.
-Man blir inte vackrare än man gör sig, sade flickan som dök på huvudet i brännässlorna. Svarade den tilltalade.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 385 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-09-12 08:07



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Dock, människans skönhet sitter på ett djup dit inga nässlor når.
Calle
applåderar
2011-09-17

    nutte imo
jag tolkade "flickan som dök i brännässlorna" som att hon rodnade kraftigt som efter att ha "dykt i nässlor"
2011-09-17

  ULJO
Suveränt
2011-09-14

  "Silver" VIP
Bra svarat av den tilltalade. Ett sånt svar ska man komma på i rätt stund. Hoppas det kan hjälpa någon ...
2011-09-13

    Bodil Sandberg
haha ja det var ju nådigt svarat hon var särdeles vacker inuti tycker jag vilket är viktigare ..hon kunde ju faktiskt bara ha tagit och kastat sin vedersakare i nässlorna..som troligitvis fanns där på stigen.. och gått därifrån sen..*
2011-09-12

  Nattsuddan
Jo, jag förstår det och det är förstås dumt att ge sig in i en diskussion om ordformer när det är bildligt talat och ditt budskap och din eloge når fram.
2011-09-12

  lodjuret/seglare VIP
Den där meningen om flickan som dök på huvudet i brännässlorna är förstås en parafras på ett ordspråk, det var för att näpsa 'den vackra' som den mötande flickan svarade som hon gjorde. Ingen av dem dök i några brännässlor. De gick där vackert på vägen och jag ville ge en eloge till den som brukar få heta och höra saker både på vägen till och från skolan såväl som i korridoren i själva skolan.
2011-09-12

  Nattsuddan
Finfint skrivet min vän. Däremot undrar jag. Dök verkligen flickan i brännässlorna efter att hon blivit förolämpad eller hade hon redan dykt? Och så tycker jag att det blir lite kaka på kaka med den sista meningen.
Men en väldigt söt och talande dikt om hur "fula" flickor kan vara bra mycket vackrare än de söta. =) Bra så.
2011-09-12
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP