Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När jag är ute och går på gatorna får jag ibland höra 'bög' ropat genom luften, inte efter mig i och för sig, utan som en sorts kraftuttryck ungdomar emellan, även finns det ju sånt som 'bokbög', 'sportbög' samt 'konsumentbög'... känns oroande.


Apell singul







Kinapuffar är på tapeten
en kines gillar inte att höra
det finns frukostmat/godis
som kallas kina/puffar

själv måste jag äntligen
få ta bladet från munnen
o puffa för att förbjuda Bostongurka
det vet man ju att Bostonbor

inte är en central ingrediens
i den burken som innehåller gurka
kryddor, ättika med mera
utan är helt köttfri

vidare bör man göra om
det utdöda språket latin
som fortfarande talas inom vården
där ordet 'negro' (svart) förekommer

istället för kulören svart
borde man säga mörkgrå
nattmörk eller nattblå
o ändra ord som 'gul', 'brun' o 'färgad'



Bildtexten:
'If you want trouble
find yourself a redhead'




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-09-25 21:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP