Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljuskällan!

Mamman var så glad.
De två äldsta barnen lekte
tillsammans så fint. Friden la
sig. Det yngsta barnet sov
ännu... Men så hörde hon att
det vaknade och skrek...

Hon gick in i barnkammaren och tog
upp det, kände med handen på barnets
panna, den var het, feber så klart, kanske
en förkylning på gång...

Hon la ner barnet i sängen rullade in den i
köket... Ställde den vid bordskanten... För hon
skulle ju börja baka och då var det bra om lillan
var nära ifall att...

Hon plockade fram ingredienserna satte dem på
köksbordet, men när hon tog tag i mjölpåsen kände
hon hur litet det fanns kvar av mjölet i den. Så hon
bad de äldre barnen att de skulle gå till affären och
handla mer...

När barnen traskade iväg på den nyskottade vägen
till affären sa hon till dem att gå runt sjön inte över
den, för hon hade hört att isen höll på att gå upp
så att säkrast var att hålla sig på vägbanan...

En timma gick och det började att snöa och hon
tittade ut men såg dem inte... Skymningen kom...
Men inte dök barnen upp... Den lilla, som hade
fått något att dricka hade somnat...

Degen jäste upp, hon tryckte ner den...
När hon tryckte ner den för tredje gången
då hörde hon barnens fotsteg hon sprang
ut och tog emot dem...

Hon sa det dröjde... Ni gick väl inte över sjön...

Jo först, vi glömde av oss, men när vi gått en bit
på isen kom vi ihåg att du sagt var vi skulle gå:
På vägbanan!. Men då snöade det så mycket
att vi såg inte åt vilket håll vi skulle gå...

Men då såg vi ett ljus i ett hus i ett fönster, så åt det
hållet gick vi. Och då kom vi upp på vägen igen!

Ett ljus i ett hus i ett fönster tänkte hon och sa...

Mellan vårt hus och affären finns ju inga hus!

Jo vi såg ett! I snövirvlarna såg vi ljusskenet...
Och sen hittade vi till våran väg...

Hon bakade färdigt. Lagade middag! De åt! Den lilla
sov längre än vanligt. Men var inte så het på pannan
längre... Och hon sov lugnare än innan...

Barnen lekte. Sen tittade de alla på ett tv-program...
Sen var det bara att äta kvällsmat och gå
och lägga sig...

På morgonen vaknade mamman av att dagens tidning
dansade ner på hallgolvet... Hon gick upp tog med sig
tidningen in i köket la den på bordet, den föll rakt ut
med förstasidans text gapskrikande emot henne:
Sjön gick upp igår tidigt på eftermiddagen!
Varningsskyltar är uppsatta!

Hon sa bara: Gode Gud tack
för en ännu gladare dag här!


















Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-03 14:08



Bookmark and Share


    Maria Malm
Oj, vilken historia!Vilken himmelsk tur de hade!
2011-10-03

  Eva Helene VIP
Fängslande text.
2011-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt