Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En indiansk modell sände upp...

En kväll efter jobbet stod jag
hemma och diskade efter maten.
Då ringde det på ytterdörren, där stod
en kvinnlig släkting till min man, hon var
väl i 16-årsåldern kom in sa jag till henne.

Då fick hon syn på brödrosten på diskbänken
och tyckte att den såg så modern ut och frågade
om den var ny? Nej sa jag några år. Men sa hon
den är modernare än vår. Här är ju bara att stoppa
ner brödskivorna. I vår får vi fälla ut en grej och
lägga skivorna på den och sen puffa upp dem mot
rostgallret.

Och hon fortsatte, skall vi rosta bröd? Visst sa jag
kan vi göra det. Jag tog fram ett skivat fransbröd
och dukade fram smör, ost och marmelad och
tekoppar. För hon gillade te. Och så sa jag
att du kan ju börja att rosta bröden så
diskar jag klart. Och vände mig från
henne och började diska.

Så kände jag en intensiv brandlukt jag vänder
mig om. Då ser jag en svart rökpelare från bröd-
rosten som går rakt upp i taket. Jag drar ut
brödrostens kontakt ifrån väggen. Och frågar
henne varför hon inte tog upp brödskivorna
när de var klara?

Hon sa: -Jag satt och väntade på
att de skulle börja att hoppa!








Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-07 01:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt