Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Härdad men sårbar längtar jag

Som du försökte få bukt med mej. Ingen kan nog riktigt förstå all energi och kärlek du la ner på att forma mej. Få mej vackrare... och samtidigt behålla skörheten i detta din skapelse. All ömhet som jag känt från dina nariga händer, men även din brutalitet då din frustration över min oförmåga att förstå dej, gjorde att du vredgad kunde slänga mej tvärs genom rummet.

Men jag låg alltid stilla och väntade på dej. På att du skulle komma. På att, med ångerfyllda händer, få bli upplyft och prövad igen. Och jag försökte verkligen. Jag formade mej under dej och din vilja, till allt du önskade dej. Din glädje delade jag... och du fuktade mej och vårdade mej. Så kom den dag då dina händer lämnade mej. Ensam fick jag vänta... i anspänning och stor ängslan.

Dagar gick... kanske t om veckor. Jag vet inte. Mörkret låg över mej och gjorde att jag inte såg skiftningarna längre. Min tanke stelnade samtidigt som skräcken kom. Min skörhet låg bara en sekund från skärvorna som med ovarsamhet kunde bli min verklighet.

Så, en dag, kom ljuset tillbaka. Nariga händer på min torra uttorkade kropp målade mej varm. Varsamt inflyttad till eldig hetta kände jag varje mollekyl i mej ändra form. Jag upplevde total transformation i slickande lågor och alla mina tankar brann upp.

Efteråt.

I en glasmonter med prislapp på. Vackert färgad av livets cykler står jag nu här. Beundrad på avstånd... aldrig mer vidrörd... som den allra första gången då du tog mej. Dina själfulla händer vilar numera bara som en liten spricka, inuti mej, Dit ingen någonsin kommer att lägga sin blick, gömmer jag min hemlighet...




Fri vers (Fri form) av Cahaya
Läst 202 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-11-22 22:55



Bookmark and Share


    lory
oh oh oh vad skör jag blir av din vakcra ord
2011-11-28

  HelenaW
Stark text, igenkännande.. Att man låter sig skapas om.. Användas för att tillsist stå upp för den man är..
2011-11-25

  Gunsan
efter första läsningen trodde jag att jag förstod den
sen ändrade den plötsligt skepnad och betydde något annat
starkt, och spännande, skrivet!!
2011-11-23

    ej medlem längre
Starkt att skriva om svårt !
2011-11-22

  vargpakten
gillar verkligen hur min tolkning av hela texten förändrades ju längre jag läste.
silversmide är vad jag tänker mig. en diamantring kanske.. eller en juvelbesatt krona till en kung.
tycker mycket om skildringen av skapandet och att det är ifrån det som skapas perspektiv.
du får gärna svara mig och berätta vad din baktanke var. detta är spännande!
2011-11-22

    ej medlem längre
Tårögd, skakad, rörd in i märgen...dina ord, så hudnära, såriga och nakna. Det känns som att få läsa i din dagbok...nästan lite förbjudet...styrkan du förmedlar tar andan ur mig.
2011-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Cahaya
Cahaya