Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur klara ögon talar.


Lägg händer över andetag som en
förfluten tid
jag väntar vid

Jag har sett tjädrar lyfta, den svartgröna
fjäderdräkten i vinterkallt ljus
lyser
jag kan tänka dina ögon i begär
har den färgen

djupblått, när du ser mig
närma mig

i dag

Här har halm legad ljusgul och vi har skördat
du och jag

ömsom lin
ömsom
vatten


men dina ögon har aldrig varit klarare än det
om natten och jag
är ett väntande villebråd mot sin dagsmeja

fritagen och väntande

vilande


Och timmarna räknar dessa dagar, fylls det av sekunder, minuter
dag som sänker

som du väntar

ett andetag
och vidare.




Fri vers av Yrre VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-25 20:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP