Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kl halv tre i natt ringde han... Han som inte vill släppa taget. Han håller så hårt att all min lycka krossas i hans nävar. Såsom mitt hjärta... Jag vill honom inte längre... Min nya framtiden dunklas så av hans tyngd.


Du är vek och jag är en usel människa som älskar. Men inte dig!


Så matt i själen
Du suger ut den
Och knådar den
Till oigenkänlighet

Din besatthet
Skrämmer nu
Och du måste
Vika undan

Du filtrerar bort
Allt som känns
Allt som borde läka
Möjlighet till lycka

Du gråter inte
Du får utbrott
Skälver okontrollerat
Orden ohörbara
Men tvingar dom ändå
Att landa i min famn

Vad vill du jag ska göra?

Mina smekningar tillhör
Inte längre dig
Mina tårar vill jag inte ge
Mitt hjärta slutade slå
Då du började äga

Du säger du inte vill vakna

Och jag blir en usel människa
Då jag säger

Sov då!









Men du hör mig ändå inte
Så djupt omsluten
Av offerfiltar och koftor

Hur ska du någonsin
Hitta ut?








Jag letar desperat
Efter min nya famn
Att vila min svullna
Rödgråtna själ i
Fast jag inte ville ge
Tårar

Men rymden gapar tomt
Bakom och runtomkring mig
Och jag svävar ut
Mot tystnad
Mörker
Sorg

Jag orkar inte hålla fast
I något som kan kännas

Jag viker ihop min själ
Till ett intet
Och stoppar in den
I närmsta hål

Jag överlämnar nu mig
Min själ
Min kropp
Mina tankar
Och alla känslor

Att verka utan min medverkan





Fri vers (Fri form) av Cahaya
Läst 252 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-12-08 19:59



Bookmark and Share


  HelenaW
Stark dikt som är tyvärr igenkännade.. igen! De där orden på telefonen, desperation från den andra parten, tårar man gråter fast man inte vill.. Bravo!
2011-12-15

  Lars Hedlin
Mycket strak och förmedlar känslan rakt in i själen "APPLÅD" :))
2011-12-11

    ej medlem längre
WOW-faktor!
Mycket bra skrivet…
2011-12-08

    lory
så starkt kära poet..berör på djupet..uhhh..följ ditt hjärta ...
2011-12-08

    ej medlem längre
Ingen usel människa
men en formidabel poet
Man måste följa sin kärlek
Det är ju en självklarhet!
2011-12-08

    ej medlem längre
Åh, det gör hemskt ont att läsa dina ord. Så nakna, så fyllda av smärta, sorg och frustration....och ilska.
Att veta när man ska släppa taget är svårt för oss alla...men svårast blir det när den ena klarar det och inte den andre...
2011-12-08

    balalaika
Känner med dig
så bra beskrivet
Berör
2011-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Cahaya
Cahaya