Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Salva me !

man uppmanade mig att följa receptet

att läsa på baksidan av paket
och inte glömma att vispa ordentligt

varpå jag lösgjorde fromheten
från benstommen
så att den strålade ut ur mig

Se, fromhetens gyllene aura!

jag är from, se så from jag är
men när jag böjer mina nackar
blottas min ynkliga tvekan

Salva me!

för säkerhets skull
så att jag inte straffas

så rädd är jag att
någon ska straffa mig
ty någon ska straffas
se hur jag låter tråden

löpa röd efter mina steg

jag ska anklagas
för förräderi
trots att mina kanaler till den obundna friheten
är igensopade, i lortvatten simmar bara
några förskrämda råttor

i ett sista försök att rädda sitt eget skinn

Salva me!

så ropar de. desperata efter luft
ändå vet ingen av dem vart stigen leder




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-17 21:19



Bookmark and Share


  Anya VIP
En stark text som jag tar in och känner med.
2011-12-19

  Catharina Edin VIP
Rädda mig!
Den här gör mig tårögd.
2011-12-17

  Lavinia Röd
Mycket snyggt! Bokmärkes.
2011-12-17

  stenen/ Yv Ericsson
oj så anorlunda.
en bedjan verkligen
vill vara du
och skriva som du
2011-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP