Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Befästa mina rötter

om man korsar floden
reser sig brinken högre
och där

får du skylla dig själv

du visste att rötterna var uppdragna
att med rötterna var de uppdragna

Så skall otillhörigheten förbli i evighet
vilka är ni som saknar tillhörighet till
de som varit före er, och de som bott
där när ingen ser till de
gamla Melitta-bryggarna
och doften av kok-kaffet

jag har släkt. Jag är vilse. Hemhörighet är inte mitt bo-
.

Hos dessa människor. Som skall befästa sina rötter.




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-30 01:41



Bookmark and Share


  Nanna X
härlig text, bild och dialekt!
2011-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP