Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Talet till världarna

Denna vinter är det min uppgift att
tala till världarnas sammankomst

där iskylan sprider sig trots
förebådad uppvärmning

- Jag ska tala nu;

//Att förbli tom är det mest
eftersträvansvärda tillståndet
då inget ont kan nå in i ett vacuum//


Så öppnar jag talet till Världarna


ur icke-tid spåras
den högsta välsignelsen
ty när man fyller sin själ
med pågående tid uppstår
lidandet, tar det plats

och norrifrån strömmar
en oförsonlig kyla in

vi som inte visste om isen
fryser snabbt och oförsonligt

Jag står kvar en stund till
under stjärnljuset

av is som fyller mig med otid




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-31 02:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker om detta tal till världarna.
2011-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP